Feil oljebytte kan ødelegge motoren og kreve dyre reparasjoner. Og uten riktig olje vil slitasjen øke og, i verste fall, kan skader på motoren skje. Det er derfor det er viktig å holde orden på oljeskiftene og intervallene, ikke bare for å slippe dyre reparasjoner, men også for å opprettholde en høy gjenkjøpsverdi. "Vi anbefaler at du alltid bruker ProSelect smøremidler til Komatsu maskiner" sier Joakim Strömdahl, produktplanlegger ved kundeserviceavdelingen ved Komatsu Forest "Og vær sikker på å ikke hoppe over oljeskift. På denne måter bygger du et godt grunnlag for god, stabil produksjon i skogen."

Og du bør ikke være kjip på oljekvalitet "Alle våre ProSelect-smøremidler er optimalisert for våre Komatsu maskiner. De er av rette kvalitet og inneholder de tilsetningsstoffer som trengs for at maskinen går som den er ment" forklarer Joakim. Og ikke glem å bytt oljefilter i henhold til opplæringen. Et tett filter tillater skitt å passere og går tilbake til motoren og kan gjøre skade. Kostnaden ved å skifte olje og filter er ubetydelige sammenlignet med kostnaden ved en motoroverhaling. "Vi bryr oss om miljøet, så vi oppmuntrer alle som bytter olje selv å ta den brukte oljen til gjennvinning" sier Joakim. Når Komatsu Forest AS utfører servicen er retur av filter og olje inkludert i prisen.


Når du velger ProSelect, kan du være trygg på at maskinen vil fortsette å jobbe optimalt.  "Alt som er inkludert i ProSelect utvalget er nøye utvalgt av kvalitets-eksperter, vi tar ansvar for å sikre rett kvalitet, optimal funksjonalitet og maksimal levetid" sier Joakim.

Motoroljens fem oppgaver

    1. Smøre motoren
    2. Kjøle ned motoren. En veldig viktig oppgave.
    3. Rense motoren. Skitt blir løst opp.
    4. Rustsikre motoren. Viktig ved lang ståtid.
    5. Forsegle motoren. Rundt stempelringer og pakninger.


Les mer om våre ProSelect produkter.