Komatsu Smart Crane

Enklere, mer ergonomisk og høyere produktivitet

Siden en stor del av arbeidsdagen med lastbærer involverer bruk av kran, vil økt effektivitet gi et godt potensial. Smart Crane gir føreren fordeler som enklere krankjøring, mindre belastende hverdag og høyere produktivitet. Fordeler som gagner både lønnsomhet og førerens velvære. Alt for å gjøre det lettest mulig for føreren og holde fokus på hva som virkelig er viktig – flytting av virke til velta.

Presentasjon av Smart Crane

Vår produktsjef Daniel Grabbe forklarer fordelene

Promo video Smart Crane

Utvalgte fordeler med Komatsu Smart Crane

Som en forlengelse av din egen arm

Vår Smart Crane teknologi bygger på Smart Flow, vår intelligente krankontroll som inkluderer, blant annet, en intelligent kranventil for å sikre at riktig trykk og strøm blir levert til kranen hele tiden, uavhengig av belastning. Med sin aktive krandemping, sørger den også for imponerende respons og stor presisjon i alle kranbevegelser. Kranen føles ut som en forlengelse av din egen arm. Smart Flow reduserer trykktap, noe som forbedrer drivstofføkonomien. Komatsu Forest har sett drivstoffbesparelser så høyt som 4% under en normal lastbærer-syklus med både lasting, lossing og off-road kjøring.

Avslappet mens du kjører

Smart Crane tilbyr fordeler som blant annet reduserer fysisk påkjenning for føreren, som gjør det mulig å ha en konstant høy produksjon gjennom dagen. Noe som er gjort mulig med kranens presisjon og smidige bevegelsesmønster, med mindre bevegelse og vibrasjon gir det føreren en mulighet til å være mer avslappet gjennom arbeidsdagen, noe som utgjør en stor forskjell på hvor mye som kan produseres i løpet av en arbeidsdag.

Forenkler krankontroll

Smart Crane forenkler krankontroll. Med bare tre spakbevegelser, kan føreren enkelt kontrollere griperen med presisjon. Teleskoputskyten er kontrollert automatisk, noe som betyr at du har en ting mindre å tenke på. Færre spakbevegelser gjør jobben enklere – selv for en erfaren fører – og betyr bedre ergonomi. En annen fordel er at det er mye enklere for en uerfaren fører å kjøre kranen.

Som en erfaren fører

Smart Crane endrer oppførsel etter hvor i kran-syklusen griperen er, akkurat slik en erfaren fører gjør. Dette betyr at kranen sin oppførsel endrer seg avhengig av om føreren plukker tømmer fra bakken, laster lasterommet eller losser av på velta – alt for å sikre maks produktivitet hele veien. Dette sees for eksempel i hvordan Smart Crane bruker teleskoputskyten, noe som sparer tid og drivstoff. Disse innstillingene kan justeres for å matche førerens preferanser