Komatsu Forest lanserte Komatsu Comfort Ride først i 2013, et hydraulisk hytteoppheng, med et 4-punkts design som effektivt demper slag og vibrasjoner. ”Comfort Ride blev snabbt en av de mest uppskattade optionerna till en Komatsu-skotare och nu är det dags att introducera nästa generation av Comfort Ride, med flera efterlängtade egenskaper,” sier Daniel Grabbe Produktsjef for lastbærere hos Komatsu Forest.

En ny funksjon, med mulighet til å justere hyttefjæringens sidefasthet, som forbedrer kjørekomforten. Denne funksjonen samhandler med maskinens hastighet for å gjøre kjøringen mest mulig komfortabel selv om sjåføren kjører over ulendt terreng eller ulastet fra velta til neste tømmerhaug. Rent praktisk er fjæringens fasthet progressiv og øker med hastigheten til maskinen for å sikre maksimal komfort. ”Eftersom varje förare har egna preferenser för hur styv hyttfjädringen ska vara i olika situationer så går kurvan att justera individuellt och varje förares inställning sparas automatiskt i MaxiXT,” forklarer Grabbe. Sjåføren kan også justere fastheten mens hen kjører, for å tilpasse maskinen til de variable underlagene. Dette justeres med en knapp på håndkontrollen.

En annen ny funksjon er at den nye Comfort Ride kan justere hyttas posisjon med opp til 6 grader, så lenge maskina står stille eller kjører i lav hastighet. Dette tilbyr sjåfører en mer komfortabel arbeidsstilling ved krankjøring. Når maskinen kjører ved høyere hastigheter, prioriteres den langsgående fjæringen for å avlaste sjåføren i ulendt terreng bedre.  

Ved lossing, er det en fordel med klar og god oversikt over lasterommet. Comfort Ride har lenge hatt en funksjon ved lossing, der hytta heves til topposisjon. Dette gir sjåføren en god oversikt over lasterommet og velta. En av de nye oppgraderingene i nye Comfort Ride er at denne funksjonen fungerer ved lav hastighet. Dette gjør det mulig for sjåføren å flytte maskinen på velta, selv med hytta i topposisjon. Men hvis hastigheten øker, vil hytta automatisk senkes tilbake til standard posisjon.

I tillegg til disse nye funksjonene, fortsetter Komatsu Comfort Ride å ha de samme populære egenskapene som før. Den hydrauliske hyttefjæringen demper vibrasjonene fra underlaget for å sikre en smidig og komfortabel kjøring for sjåføren, akkurat slik den demper slag fra krankjøringen. ”Med Komatsu Comfort Ride får skotarföraren inte enbart en riktigt bekväm körupplevelse utan även en arbetsmiljö som är mer skonsam mot kroppen samtidigt som minskningen av vibrationer och stötar gör att föraren blir piggare och orkar hålla fokus längre,” avslutter Grabbe.