Komatsu 931XC

Lavt marktrykk og høy stabilitet – uansett terreng

Komatsu 931XC

Effektiv allround-hogstmaskin for deg som jobber i bratt og krevende terreng. Designen med åtte hjul gir både ekstra stabilitet og lavere marktrykk, noe som er mer skånsomt på følsomt underlag.

Egenskaper

Skreddersydd for arbeidsdagen din

– Velg mellom tre kranlengder: 8,7/10/11 m.

– Det finnes flere produktive aggregat å velge mellom – for alt fra sen tynning til slutthogst.
Komatsu 931

Perfekt for kombinasjonsoppdrag

Allroundmaskinene våre er fleksible og allsidige, og de passer for deg som både jobber med sen tynning og lettere slutthogst.

Designen er praktisk, men kraftig, og 230H-kranen gjør hogstmaskinen veldig sterk på lengre rekkevidder. Denne kranen er også egnet for hogstaggregat med flertrehåndtering.

Hjulene på 26,5 tommer forserer hindringer i terrenget på en svært god måte, samtidig som de jobber bra i snø.
Komatsu 951

Arbeidshydraulikk du kan stole på

3PS er vårt innovative hydraulikksystem som sørger for at du har kapasitet til å utføre flere momenter samtidig – med maksimal hydraulikkeffekt. Du kan for eksempel svinge kranen, mate frem stokken og forflytte maskinen samtidig. Hvis du gjennomfører momenter som krever mindre kraft, brukes bare deler av systemet, noe som fører til lavere energitap og dermed lavere drivstofforbruk. Rett og slett en lommebokvennlig innovasjon.

3PS finnes på alle hogstmaskinene våre, men løsningen er ekstra nyttig ved slutthogst der det er plass til å utføre flere momenter samtidig.
Komatsu 951XC

Lavt marktrykk og høy stabilitet

XC-maskinene er spesielt utviklet for hogst i kupert terreng og på mykt underlag. Takket være 8-hjulsdesignet har maskinene våre et lavere marktrykk, noe som gjør dem mer skånsomme mot bakken.
 
En faktor som også er viktig når man opererer under krevende forhold, er stabilitet. Takket være Komatsu-konseptet har våre hogstmaskiner et design som bidrar til å gjøre dem til blant de mest stabile hogstmaskinene på markedet. XC-maskinene tar dette et skritt videre, med en dobbelpendlende boggi på bakrammen som sørger for at maskinen følger uregelmessigheter i terrenget på en smidig og jevn måte. Den leverer også utmerket manøvrerbarhet under utfordrende terrengforhold. 
 

Noen av våre hogstmaskin-alternativer

Riktig hogstaggregat for hvert hogstoppdrag

Når du skal velge hogstaggregat, må du alltid ta utgangspunkt i forutsetningene for jobben i skogen. Det finnes mange forskjellige trær, og de medfører sine egne utfordringer som krever sin egen spesielle løsning.

I det store utvalget vårt finner du aggregat som er spesialutviklet for forskjellige typer skog, og som er egnet til alt fra første tynning til slutthogst av de største trærne.

Til Komatsu 931 kan du velge mellom aggregatene:
S92, C93, C124, S132, C144, 370E, S162E

Komatsu 901

Gi førerhuset det lille ekstra

Hogstmaskinens førerhus er ergonomisk utformet med mange komfortable funksjoner, slik at du kan trives på jobb. I tillegg finnes det mye ekstrautstyr for deg som vil skreddersy arbeidsplassen enda mer. Du ser noen eksempler på dette nedenfor, og du finner flere i brosjyren.

– Sekvensstyring for både EME og minispaker
– Innvendig belysning i gulvet, samt leselampe på bøybar arm
– Radio med Bluetooth og støtte for handsfree
– Matboksvarmer
– Kjøleboks
– Solskjerming
– Uttakbar gulvmatte

Visste du forresten at oppbevaringsrommet i panelet bak førersetet kan brukes til å kjøle ned flasker med drikke? Perfekt når du vil avkjøle deg på varme dager.

Smart Crane Harvesters

Krankjøring på sitt enkleste

For å sikre en produktiv arbeidsdag er det viktig at kranen er enkel å kjøre for føreren. Med Komatsu Smart Crane, vil kranen – fra hovedbommen helt til enden av utskyten – være styrt med en enkel, jevn spakbevegelse.

Takket være kranens respons og presisjon, kan føreren enkelt styre aggregatet dit du vil, noe som bidrar til en mer avslappet måte å jobbe på. En avslappet fører kan opprettholde en høy og stødig produksjon gjennom arbeidsdagen og fortsatt føle seg uthvilt ved slutten av arbeidsdagen. Fordeler som vil sees i både lønnsomhet og førerens velvære.

MaxiFleet

Ikke overlat noe til tilfeldighetene

Med Smart Forestry får du tilgang til en samling med digitale tjenester som hjelper deg med å gjøre arbeidsplassen trygg, smart, produktiv og bærekraftig – Uansett om du har en eller hundre skogsmaskiner. Du har kontroll på maskinene, kan samarbeide med kollegaer og ta gode avgjørelser basert på fakta.

Smart Forestry består av tre ulike applikasjoner, noe som gjør det enkelt å finne det nivået som passer deg og din virksomhet best.

MaxiFleet Precision mindre

Smart Forestry Precision

Smart Forestry Precision bruker den nyeste teknologien for satellittposisjonering til å fastslå maskinens posisjon med bare noen centimeter i feilmargin. Det gir muligheter for en produktiv og smart måte å jobbe på, der du som fører får viktig informasjon og støtte for å kunne ta smarte beslutninger.


Det finnes flere praktiske funksjoner innen Precision, som muligheten til å skape nøyaktige, digitale grenser i et arbeidsområde eller rundt beskyttede områder. Det er også enklere å klassifisere trær basert på biologisk mangfold med funksjonen stamkode-visualisering.
 


Spesifikasjon

931XC

Overblikk

A Bredde

Med 600/55x26,5 hjul: 2 776 mm

B Totallengde

8 015 mm

C Lengde framaksel til midje

1 930 mm

D Lengde midje til bakaksel

2 150 mm

E Transporthøyde

3975 mm till hyttens tak, rak hytt. 3930 mm bakåtlutad med tiltad ljusramp. Båda måtten med däckkompressioner.

F Markfrigang, vid styrled

705 mm

Note

Måttangivelserna är nominella och kan variera beroende på tillverkningstoleranser och utrustningsval.

Vekt

fra 21 900 kg

Generell informasjon

AGCO Power, 6-sylindret dieselmotor med turbo og intercooler. EU Steg V.

Volum

7.4 l

Kraft

190 kW DIN ved 1 850 r/min

Dreiemoment

1130 Nm ved 1,500 rpm

Dieseltank

Ca 480 l

Modell og rekkevidde

230H: 8.7 m, 10 m, 11 m

Brutto løftemoment

230 kNm

Brutto svingmoment

54 kNm

Tilgjengelige aggregat

S92, C93, C124, S132, C144

Mengde

528 l/min ved 1,600 rpm

Systemtrykk

280 bar

Volt

24 V

Batterikapasitet

2 x 180 Ah

Dynamo

2 x 100 A

Kjørehastighet

0-20 km/h

Trekkraft

200 kN

Generell informasjon

Spesifikasjonen beskriver mulig utstyr, ikke om utstyret er standard eller tillegg. Standard og tillegg varierer mellom landene. Din selger har en oppdatert liste over hva so mer inkludert. Vekt er basert på standardspesifikasjonene. Spesifikasjon og design kan forandres fortløpende.

Du har valgt å deaktivere innebygde informasjonskapsler. Aktiver dem for å bruke denne funksjonen som beregnet.

Produktvideo 931XC