Kontroll og informasjonssystemer

Maksimer din profitt

MaxiXplorer har den siste touchen for å gjøre din skogsmaskin produktiv, med brukervennlige funksjoner og full kontroll over tømmeret - fra ordre, til hogsten og hele veien til veikant.


Maskinstyring

MaxiXplorer sin maskinkontroll er markedsledende takket være den totale integrasjonen med andre maskiner. Alt fra motor til krankontroll og hyttenivellering til transmisjon og stiger omfattes. Så mange brukere som ønskes kan lages, så vel som forskjellige fører-profiler for forskjellige driftsforhold.  Alle førerspesifike funksjoner kan finjusteres for å gi eksakt sensitivitet og fart eller smidighet og nøyaktighet som hver sjåfør foretrekker.

Aggregatkontroll

Aggregatkontrollen i MaxiXplorer er et av de mest mangefasede på markedet.  Sammen med det effektive hydraulikksystemet gjør det mulig å kappe nøyaktig og kjapt selv i de trangest kappvinduene. Justering av kniver, valser og tiltfunksjon er enkelt å justere ved hjelp av grafer og er bestemt av stammediameter og treslag. Dette gir optimal produktivitet, målenøyaktighet og tidsbesparelser. 

Områdehåndtering

Sjåføren lager drifter der mye informasjon blir lagret ved hogging. Et fritt antall områder kan lages og underdrifter kan lages på hver jobb. Lage, bytte og stenge områder er enkelt da alt styres fra samme sted, Områdeadmistrasjonen. MaxiXplorer kan konfigureres slik at all rapportering er automatisert, uten noen ytterligere jobb for sjåføren.

Aptering

MaxiXplorer kan håndtere alle krav til aptering, fra det enkleste til verdi-optimalisert aptering. Å lage apteringsinstruksjoner for å optimalisere på lenge er enkelt, der systemet velger sortiment og lengde ut fra en prisliste. MaxiXplorer med verdi-optimalisert aptering tilbyr et av markedets mest effektive apteringer, optimalisert verdistyring basert på sagbrukenes preferanser. Den dokumentere målenøyaktigheten på Komatsu sine aggregat, får du volumene regnet ut med nøyaktighet.

Utstyr

PC'en er designet spesielt for krevende forhold i skogen. Det er SSD-hardisk, dette betyr at den er har korte lese og skrivetider og så lenge den ikke har bevegelige deler har den høyere pålitelighet og livslengde. USB-port for enkel og kjapp dataoverførsel til USB-minner. Mulighet for overførsel medGSM modem, GPRS, EDGE, CDMA450, WLAN, satellitt og flere muligheter. Den valgfrie 12 tommer touchskjermen kan registrere klikk, sveip og vink på samme måte som en tablet-pc eller smarttelefon.

Service

MaxiXplorer viser meldinger i arbeidsmodus, indikasjoner på grunn og feilkoder hvis noe er feil.  Da du trykker vekk meldingen lagres den i en loggfil som kan eksporteres. Alle bekreftede meldinger blir lagret i liste.  Komatsu sitt unike delesystem, ESS, har alle maskinens komponenter, delenummer, sprengbilder og enda mer. Det brukervennlige feilsøkingssystemet gir mulighet for utvidet feilsøking i systemets hardvare og nettverk.

Hjelpesystem

MaxiXplorer har og fler avanserte hjelpesystemer, som optimalisert off-road kjøring, målenøyaktighet og forenkling av kommunikasjonen med omverdenen. Eksempler på dette er MaxiS for stammeprofiler og stammedata, MaxiN for kart og GIS-informasjon, ESS for delekartotek og E-mailkommunikasjon.