Komatsu 951XC

Produktiv hogstmaskin for slutthogst, med svært gode klatreegenskaper

Komatsu 951XC

Vår største hogstmaskin med åtte hjul er en stabil og kraftig maskin som er spesialutviklet for hogst i bratt og utfordrende terreng. Navreduksjoner, den kompakte designen og et stort arbeidsområde er bare noen av fordelene.

Du har valgt å deaktivere innebygde informasjonskapsler. Aktiver dem for å bruke denne funksjonen som beregnet.

Fremkommelighet uansett terreng

En viktig fordel ved avvirkning i kupert terreng er nivelleringsfunksjonen for førerhuset og kranen, noe som gjør maskinen til en sterk utfordrer selv i stigninger. Denne funksjonen er felles for alle Komatsu-hogstmaskiner, men gir spesielle fordeler ved arbeid i bratt terreng da kranens svingkraft ellers ville blitt dårligere når den arbeider mot en helling. Maskinens stabilitet gir også mer effektivt arbeid på lang rekkevidde.

Alle Komatsu-hogstmaskiner har portalboggier for god bakkeklaring og førerkomfort. Boggien har en integrert balansefunksjon som gir maskinen en god funksjon både i bratt terreng og på mykt underlag.

Lavt marktrykk og høy stabilitet

XC-maskinene er spesielt utviklet for hogst i kupert terreng og på mykt underlag. Takket være 8-hjulsdesignet har maskinene våre et lavere marktrykk, noe som gjør dem mer skånsomme mot bakken.

 
En faktor som også er viktig når man opererer under krevende forhold, er stabilitet. Takket være Komatsu-konseptet har våre hogstmaskiner et design som bidrar til å gjøre dem til blant de mest stabile hogstmaskinene på markedet. XC-maskinene tar dette et skritt videre, med en dobbelpendlende boggi på bakrammen som sørger for at maskinen følger uregelmessigheter i terrenget på en smidig og jevn måte. Den leverer også utmerket manøvrerbarhet under utfordrende terrengforhold. 
 

Med din komfort i tankene

Komatsu hogstmaskiner har et høytytende førermiljø laget for høy ytelse med mange fordeler som sikrer at du får en god dag på jobben. Hytta er stor og romslig med utmerket sikt og gode lagringsplasser for de mest nødvendige tingene dine.


Førersetet er ergonomisk utformet med god ryggstøtte og mange justeringsmuligheter som passer dine preferanser. Takket være førerhusets nivelleringsfunksjon sitter du også rett selv om terrenget skråner, noe som betyr at du kan jobbe på en avslappet måte og føle deg bedre og mer energisk på slutten av skiftet.

Arbeidshydraulikk man kan stole på

3PS er vårt innovative hydraulikksystem som sikrer at du har kapasitet til å utføre flere operasjoner samtidig – med maksimal hydraulisk effekt. For eksempel kan du svinge kranen, mate tømmerstokkenog manøvrere maskinen samtidig. Hvis du utfører operasjoner som krever mindre oljefløde, brukes bare deler av systemet, noe som fører til lavere energitap og dermed lavere drivstofforbruk. En innovasjon som er lommebokvennlig, rett og slett!

Systemet har blitt forbedret med en ny arbeidshydraulikk for bedre utnyttelse av hydraulikkmotoren. Den nye hydraulikken gir også raskere mating fra start til maksimal hastighet og lar sagmotoren jobbe mere effektivt.

Spesifikasjon

951XC

Overblikk

A Bredde

Med 710/45x26,5 hjul: 2980 mm

B Totallengde

8015 mm

C Lengde framaksel til midje

1930 mm

D Lengde midje til bakaksel

2150 mm

E Transporthøyde

3980 mm (med maks bakoverlent hytte 3940 mm) (med dekk kompresjon)

F Markfrigang, vid styrled

708 mm

Note

Angitte dimensjoner er nominelle og kan variere noe avhengig av tilvirkningstoleranser og valg av utstyr.

Vekt

Fra 23275 kg

Generell informasjon

AGCO Power, 6-sylindret dieselmotor med turbo og intercooler. EU Stage V, Tier 4F og Stage II.

Volum

7,4 l

Kraft

EU Stage V og Tier 4F: 214 kW DIN ved 1 850 rpm. Stage II: 210 kW DIN ved 1 850 rpm.

Dreiemoment

EU Stage V, Tier 4F og Stage II: 1 280 Nm ved 1 500 rpm.

Dieseltank

Ca 466 l

Modell og rekkevidde

270H: 8.7 m, 10,3 m

Netto løftemoment

275 kNm

Netto svingmoment

60 kNm

Tilgjengelige aggregat

C124, S132, C144, S172, C164. For short reach: C202, C202E)

Mengde

528 l/min ved 1 600 rpm

Systemtrykk

280 bar

Volt

24 V

Batterikapasitet

2 x 180 Ah

Dynamo

2 x 100 A

Kjørehastighet

0 - 21 km/h

Trekkraft

242 kN

Generell informasjon

Spesifikasjonen beskriver mulig utstyr, ikke om utstyret er standard eller tillegg. Standard og tillegg varierer mellom landene. Din selger har en oppdatert liste over hva so mer inkludert. Vekt er basert på standardspesifikasjonene. Spesifikasjon og design kan forandres fortløpende.