Komatsu 951XC

Produktiv hogstmaskin for slutthogst, med svært gode klatreegenskaper

Komatsu 951XC

Vår største hogstmaskin med åtte hjul er en stabil og kraftig maskin som er spesialutviklet for hogst i bratt og utfordrende terreng. Navreduksjoner, det kompakte designet og et stort arbeidsområde er bare noen av fordelene.

Komatsu 951XC

Skreddersydd for arbeidsdagen din

– Velg mellom to kranlengder: 8,7/10,3 m.

– Det finnes flere produktive aggregat i forskjellige størrelser å velge mellom, for eksempel vår produktive storselger C164.

– 951XC har høy trekkraft for størrelsen, noe som gjør at den kan holde høy hastighet selv under krevende forhold.

Optimalisert for slutthogst

Hogstmaskinene våre for slutthogst er utformet for å sikre god produktivitet for hvert arbeidsskift, samtidig som de er fleksible i forhold til størrelsen.

Den kraftige motoren kombinert med den høye trekkraften gjør at du enkelt kan ta deg frem – selv i krevende terreng. Boggiens utforming med portaler og integrert balansefunksjon bidrar også til god bakkeklaring og høy førerkomfort. Den bidrar også til god ytelse i både bratt terreng og på underlag med dårlig bæreevne.

Kranen er vår sterkeste modell, og den har en løftekraft som gjør at du kan jobbe effektivt, selv med de største aggregatene våre.
Komatsu 951

Arbeidshydraulikk du kan stole på

3PS er vårt innovative hydraulikksystem som sørger for at du har kapasitet til å utføre flere momenter samtidig – med maksimal hydraulikkeffekt. Du kan for eksempel svinge kranen, mate frem stokken og forflytte maskinen samtidig. Hvis du gjennomfører momenter som krever mindre kraft, brukes bare deler av systemet, noe som fører til lavere energitap og dermed lavere drivstofforbruk. Rett og slett en lommebokvennlig innovasjon.

3PS finnes på alle hogstmaskinene våre, men løsningen er ekstra nyttig ved slutthogst der det er plass til å utføre flere momenter samtidig.
Komatsu 951XC

Lavt marktrykk og høy stabilitet

XC-maskinene er spesielt utviklet for hogst i kupert terreng og på mykt underlag. Takket være 8-hjulsdesignet har maskinene våre et lavere marktrykk, noe som gjør dem mer skånsomme mot bakken.
 
En faktor som også er viktig når man opererer under krevende forhold, er stabilitet. Takket være Komatsu-konseptet har våre hogstmaskiner et design som bidrar til å gjøre dem til blant de mest stabile hogstmaskinene på markedet. XC-maskinene tar dette et skritt videre, med en dobbelpendlende boggi på bakrammen som sørger for at maskinen følger uregelmessigheter i terrenget på en smidig og jevn måte. Den leverer også utmerket manøvrerbarhet under utfordrende terrengforhold. 
 

Komatsu 951XC

Riktig hogstaggregat for hvert hogstoppdrag

Når du skal velge hogstaggregat, må du alltid ta utgangspunkt i forutsetningene for jobben i skogen. Det finnes mange forskjellige trær, og de medfører sine egne utfordringer som krever sin egen spesielle løsning.

I det store utvalget vårt finner du aggregat som er spesialutviklet for forskjellige typer skog, og som er egnet til alt fra første tynning til slutthogst av de største trærne.

Til Komatsu 951 kan du velge mellom aggregatene:
C124, S132, C144, S172, C164. For short reach: C202, C202E

Komatsu 901

Gi førerhuset det lille ekstra

Hogstmaskinens førerhus er ergonomisk utformet med mange komfortable funksjoner, slik at du kan trives på jobb. I tillegg finnes det mye ekstrautstyr for deg som vil skreddersy arbeidsplassen enda mer. Du ser noen eksempler på dette nedenfor, og du finner flere i brosjyren.

– Sekvensstyring for både EME og minispaker
– Innvendig belysning i gulvet, samt leselampe på bøybar arm
– Radio med Bluetooth og støtte for handsfree
– Matboksvarmer
– Kjøleboks
– Solskjerming
– Uttakbar gulvmatte

Visste du forresten at oppbevaringsrommet i panelet bak førersetet kan brukes til å kjøle ned flasker med drikke? Perfekt når du vil avkjøle deg på varme dager.

Hood guard two versions

Veltebøyle til panseret – i to utførelser

For å beskytte panseret mot ytre påvirkning finnes det en valgfri veltebøyle. Den fås i to utførelser – én standard og én forsterket veltebøyle.

Den forsterkede veltebøylen er festet i rammen, og den er laget av kraftigere rør enn standardversjonen av ekstrautstyret. Denne varianten kan deles på midten, og når panseret skal åpnes, løsner føreren den solide spennen og vipper veltebøylens deler utover i hver sin retning.

Ved valg av standard eller forsterket veltebøyle kan hogstmaskinen også utstyres med ekstra brannsikkerhet i form av to brannslukningsapparater på 9 kg, samt rake, spade og spyd.

Smart Crane Harvesters

Krankjøring på sitt enkleste

For å sikre en produktiv arbeidsdag er det viktig at kranen er enkel å kjøre for føreren. Med Komatsu Smart Crane, vil kranen – fra hovedbommen helt til enden av utskyten – være styrt med en enkel, jevn spakbevegelse.

Takket være kranens respons og presisjon, kan føreren enkelt styre aggregatet dit du vil, noe som bidrar til en mer avslappet måte å jobbe på. En avslappet fører kan opprettholde en høy og stødig produksjon gjennom arbeidsdagen og fortsatt føle seg uthvilt ved slutten av arbeidsdagen. Fordeler som vil sees i både lønnsomhet og førerens velvære.

MaxiFleet

Ikke overlat noe til tilfeldighetene

Med Smart Forestry får du tilgang til en samling med digitale tjenester som hjelper deg med å gjøre arbeidsplassen trygg, smart, produktiv og bærekraftig – Uansett om du har en eller hundre skogsmaskiner. Du har kontroll på maskinene, kan samarbeide med kollegaer og ta gode avgjørelser basert på fakta.

Smart Forestry består av tre ulike applikasjoner, noe som gjør det enkelt å finne det nivået som passer deg og din virksomhet best.

MaxiFleet Precision mindre

Smart Forestry Precision

Smart Forestry Precision bruker den nyeste teknologien for satellittposisjonering til å fastslå maskinens posisjon med bare noen centimeter i feilmargin. Det gir muligheter for en produktiv og smart måte å jobbe på, der du som fører får viktig informasjon og støtte for å kunne ta smarte beslutninger.


Det finnes flere praktiske funksjoner innen Precision, som muligheten til å skape nøyaktige, digitale grenser i et arbeidsområde eller rundt beskyttede områder. Det er også enklere å klassifisere trær basert på biologisk mangfold med funksjonen stamkode-visualisering.
 


Spesifikasjon

951XC

Overblikk

A Bredde

Med 710/45x26,5 hjul: 2980 mm

B Totallengde

8015 mm

C Lengde framaksel til midje

1930 mm

D Lengde midje til bakaksel

2150 mm

E Transporthøyde

3980 mm (med maks bakoverlent hytte 3940 mm) (med dekk kompresjon)

F Markfrigang, vid styrled

708 mm

Note

Angitte dimensjoner er nominelle og kan variere noe avhengig av tilvirkningstoleranser og valg av utstyr.

Vekt

Fra 23275 kg

Generell informasjon

AGCO Power, 6-sylindret dieselmotor med turbo og intercooler. EU Stage V, Tier 4F og Stage II.

Volum

7,4 l

Kraft

EU Stage V og Tier 4F: 214 kW DIN ved 1 850 rpm. Stage II: 210 kW DIN ved 1 850 rpm.

Dreiemoment

EU Stage V, Tier 4F og Stage II: 1 280 Nm ved 1 500 rpm.

Dieseltank

Ca 466 l

Modell og rekkevidde

270H: 8.7 m, 10,3 m

Brutto løftemoment

275 kNm

Brutto svingmoment

60 kNm

Tilgjengelige aggregat

C124, S132, C144, S172, C164. For short reach: C202, C202E)

Mengde

528 l/min ved 1 600 rpm

Systemtrykk

280 bar

Volt

24 V

Batterikapasitet

2 x 180 Ah

Dynamo

2 x 100 A

Kjørehastighet

0 - 21 km/h

Trekkraft

242 kN

Generell informasjon

Spesifikasjonen beskriver mulig utstyr, ikke om utstyret er standard eller tillegg. Standard og tillegg varierer mellom landene. Din selger har en oppdatert liste over hva so mer inkludert. Vekt er basert på standardspesifikasjonene. Spesifikasjon og design kan forandres fortløpende.