Komatsu 901XC

Stabil uansett terreng

Komatsu 901XC

Praktisk hogstmaskin for tynning for deg som jobber i bratt og krevende terreng. Designen med åtte hjul gjør dette til en stabil hogstmaskin, samtidig som det lave marktrykket gjør den mer skånsom.

Egenskaper

Komatsu harvester

Skreddersydd for arbeidsdagen din

– Velg mellom to kranlengder: 10/11 meter.

– Flere produktive aggregater å velge mellom, avhengig av hvilken type skog du jobber med.
Komatsu 901

Skånsom og praktisk ved tynning

Ved tynning i tette skoger er det viktig med en hogstmaskin som tar seg frem enkelt og problemfritt, og som samtidig skåner resten av bestanden.

Hogstmaskinene våre for tynning er utformet for å gjøre nettopp dette. Den praktiske størrelsen gjør at de kan kjøres på trange steder, og både førerhuset og kranen er designet med myke overganger for å redusere risikoen for å skade trær som skal stå igjen.

En annen fordel er vår velprøvde parallellkran som forenkler kranarbeidet. Takket være kombinasjonen av styrke og fart bidrar den også til en effektiv måte å jobbe på.

God oversikt forenkler arbeidet

God sikt er alltid en fordel, men det er ekstra viktig ved tynning. Hogstmaskinens førerhytte er utformet slik at du som fører får svært god oversikt over både aggregat og tretopper. I tillegg er hogstmaskinene for tynning lavere enn de større maskinene, slik at du ser trærne i en vinkel som er fordelaktig ved tynning.

I en hogstmaskin fra Komatsu sitter du i kranens retning, noe som forenkler tynningen, siden du ser nøyaktig hvilken plass du har til å kjøre ut kranen. Det reduserer risikoen for feilvurdering av kranens posisjon, noe som gjør det mer skånsomt for trærne som skal stå igjen.
Komatsu 951XC

Lavt marktrykk og høy stabilitet

XC-maskinene er spesielt utviklet for hogst i kupert terreng og på mykt underlag. Takket være 8-hjulsdesignet har maskinene våre et lavere marktrykk, noe som gjør dem mer skånsomme mot bakken.
 
En faktor som også er viktig når man opererer under krevende forhold, er stabilitet. Takket være Komatsu-konseptet har våre hogstmaskiner et design som bidrar til å gjøre dem til blant de mest stabile hogstmaskinene på markedet. XC-maskinene tar dette et skritt videre, med en dobbelpendlende boggi på bakrammen som sørger for at maskinen følger uregelmessigheter i terrenget på en smidig og jevn måte. Den leverer også utmerket manøvrerbarhet under utfordrende terrengforhold. 
 

Noen av våre hogstmaskin-alternativer

Komatsu 901XC

Riktig hogstaggregat for hvert hogstoppdrag

Når du skal velge hogstaggregat, må du alltid ta utgangspunkt i forutsetningene for jobben i skogen. Det finnes mange forskjellige trær, og de medfører sine egne utfordringer som krever sin egen spesielle løsning.

I det store utvalget vårt finner du aggregat som er spesialutviklet for forskjellige typer skog, og som er egnet til alt fra første tynning til slutthogst av de største trærne.

Til denne hogstmaskinmodellen kan du velge mellom aggregatene: S82, S92, C93, C124

Komatsu 901

Gi førerhuset det lille ekstra

Hogstmaskinens førerhus er ergonomisk utformet med mange komfortable funksjoner, slik at du kan trives på jobb. I tillegg finnes det mye ekstrautstyr for deg som vil skreddersy arbeidsplassen enda mer. Du ser noen eksempler på dette nedenfor, og du finner flere i brosjyren.

– Sekvensstyring for både EME og minispaker
– Innvendig belysning i gulvet, samt leselampe på bøybar arm
– Radio med Bluetooth og støtte for handsfree
– Matboksvarmer
– Kjøleboks
– Solskjerming
– Uttakbar gulvmatte

Visste du forresten at oppbevaringsrommet i panelet bak førersetet kan brukes til å kjøle ned flasker med drikke? Perfekt når du vil avkjøle deg på varme dager.

Smart Crane Harvesters

Krankjøring på sitt enkleste

For å sikre en produktiv arbeidsdag er det viktig at kranen er enkel å kjøre for føreren. Med Komatsu Smart Crane, vil kranen – fra hovedbommen helt til enden av utskyten – være styrt med en enkel, jevn spakbevegelse.

Takket være kranens respons og presisjon, kan føreren enkelt styre aggregatet dit du vil, noe som bidrar til en mer avslappet måte å jobbe på. En avslappet fører kan opprettholde en høy og stødig produksjon gjennom arbeidsdagen og fortsatt føle seg uthvilt ved slutten av arbeidsdagen. Fordeler som vil sees i både lønnsomhet og førerens velvære.

MaxiFleet

Ikke overlat noe til tilfeldighetene

Med Smart Forestry får du tilgang til en samling med digitale tjenester som hjelper deg med å gjøre arbeidsplassen trygg, smart, produktiv og bærekraftig – Uansett om du har en eller hundre skogsmaskiner. Du har kontroll på maskinene, kan samarbeide med kollegaer og ta gode avgjørelser basert på fakta.

Smart Forestry består av tre ulike applikasjoner, noe som gjør det enkelt å finne det nivået som passer deg og din virksomhet best.

MaxiFleet Precision mindre

Smart Forestry Precision

Smart Forestry Precision bruker den nyeste teknologien for satellittposisjonering til å fastslå maskinens posisjon med bare noen centimeter i feilmargin. Det gir muligheter for en produktiv og smart måte å jobbe på, der du som fører får viktig informasjon og støtte for å kunne ta smarte beslutninger.


Det finnes flere praktiske funksjoner innen Precision, som muligheten til å skape nøyaktige, digitale grenser i et arbeidsområde eller rundt beskyttede områder. Det er også enklere å klassifisere trær basert på biologisk mangfold med funksjonen stamkode-visualisering.
 


Spesifikasjon

901XC

Overblikk

Harvester Komatsu 901 dimensions
A Bredde

Med 600/45x24,5 hjul: 2 776 mm.

B Totallengde

7 705 mm

C Lengde framaksel til midje

1 850 mm

D Lengde midje til bakaksel

2 100 mm

E Transporthøyde

3840 mm upp till tak, rak hytt. 3810 mm bakåtlutad hytt med tiltad ljusramp. Båda måtten med däckkompression.

F Markfrigang, vid styrled

650 mm

Note

Angitte mål er nominelle og kan variere avhengig av porduksjonstoleranser og utstyrsvalg.

Vekt

Fra 20 210 kg

Generell informasjon

AGCO Power, 6-sylindret dieselmotor med turob og intercooler. EU Steg V.

Volum

6.6 l

Kraft

170 kW DIN ved 1 900 rpm

Dreiemoment

950 Nm ved 1 500 rpm

Dieseltank

415 l

Modell og rekkevidde

200H : 10 m/11 m

Brutto løftemoment

198 kNm

Brutto svingmoment

43 kNm

Tilgjengelige aggregat

S82, S92, C93, C124

Mengde

400 l/min ved 1 600 rpm

Systemtrykk

280 bar

Volt

24 V

Batterikapasitet

2 x 180 Ah

Dynamo

2 x 100 A

Kjørehastighet

0-21,5 km/t

Trekkraft

184 kN

Generell informasjon

Spesifikasjonen beskriver mulig utstyr, ikke om utstyret er standard eller tillegg. Standard og tillegg varierer mellom landene. Din selger har en oppdatert liste over hva so mer inkludert. Vekt er basert på standardspesifikasjonene. Spesifikasjon og design kan forandres fortløpende.

Du har valgt å deaktivere innebygde informasjonskapsler. Aktiver dem for å bruke denne funksjonen som beregnet.

Produktvideo 901XC