Om Komatsu

Creating value together

Som en av verdens ledende produsenter av skogs-, entreprenør-, gruve- og anleggsmaskiner har Komatsu vært ved din side i et helt århundre og tilbudt unik kvalitet, trygghet, kunnskap og støtte.

Det som kjennetegner vår måte å jobbe på, fra innovasjon til produksjon, er samarbeidet med deg som kunde. Sammen skaper vi løsningene som trengs for å sikre en bærekraftig fremtid for mennesker, selskap og planeten.

Komatsu Forest

Siden 2004 har Komatsu Forest vært en del av Komatsu-konsernet, men helt siden 1961 har selskapet vært synonymt med innovasjoner og løsninger for bærekraftig skogbruk. Som en av verdens ledende produsenter av skogsmaskiner har vi virksomhet i alle de viktige skogsmarkedene rundt om i verden. Hos oss får du en samarbeidspartner du kan stole på, og som tilbyr et komplett utvalg av maskiner, tjenester, service og reservedeler for moderne skogbruk.

Vår felles innsats for å forbedre arbeidsdagen i skogen bidrar til å skape løsningene som trengs for bærekraftig skogbruk. Sammen skaper vi verdi ikke bare for deg, men for kommende generasjoner.

Vi tror på å gi tilbake

Ett av grunnprinsippene våre er å gi tilbake og reinvestere – ikke bare i samfunnene der vi bor og har virksomhet, men i hele samfunnet.

Historien

Våre røtter strekker seg mer enn 100 år tilbake i tiden, til en frodig skog nær Komatsu City i Japan. Grunnleggeren vår, Meitaro Takeuchi, eide en nedleggingstruet gruve, og han hadde en unik humanitær visjon. Han ville øke innbyggernes livskvalitet, både for samtidige og fremtidige generasjoner, samt skape en næring som kunne vokse med samfunnet. Med drivkraften å etablere industriell teknologi i landet startet han et nytt selskap (Komatsu) som dro nytte av den yrkeskunnskapen som de lokale innbyggerne hadde.

Med den drivkraften som utgangspunkt har Komatsu gjennom årenes løp bevisst investert i både spisskompetanse og strategiske oppkjøp, og på den måten har vi ført sammen smarte mennesker og ledende teknologi fra alle verdenshjørner. Dette med et felles mål om at samarbeid er den beste måten å løse problemer på – og å oppfylle samfunnets behov. Sammen skaper vi løsningene som trengs for å sikre en bærekraftig fremtid for mennesker, selskap og planeten.

Gjennom produksjon og innovativ teknologi skaper vi verdi som muliggjør en bærekraftig fremtid der mennesker, selskap og planeten vokser sammen.

 

Korte fakta

  • Komatsu ble startet i 1921 i Japan
  • Umeå Mekaniska ble startet i Umeå i 1961
  • I 2004 tok Komatsu skrittet inn i skogindustrien, og Komatsu Forest AB ble startet
  • Komatsu har mer enn 60 000 ansatte rundt om i verden, hvorav cirka 1650 i Komatsu Forest
  • Komatsu Forests hovedkontor ligger i Umeå i Sverige
  • Produksjonsenhet for hjulgående skogsmaskiner og hogstaggregat ligger i Umeå