Komatsu 931

Kraftfull allroundmaskin

Komatsu 931

Kombinasjonen av smidighet og styrke gjør Komatsu 931 til en kraftfull allroundmaskin. Det fungerer like bra i sen tynning og sluttavvirkning.

Egenskaper

Komatsu 931

Skreddersydd for arbeidsdagen din

– Velg mellom tre kranlengder: 8,7/10/11 m.

– Det finnes flere produktive aggregat å velge mellom – for alt fra sen tynning til slutthogst.

– Komatsu 931 er en maskin med seks hjul. Designen gjør at den er enklere å manøvrere enn en maskin med åtte hjul, samtidig som den tar mindre plass på trange steder.
Komatsu 901

Skånsom og praktisk ved tynning

Ved tynning i tette skoger er det viktig med en hogstmaskin som tar seg frem enkelt og problemfritt, og som samtidig skåner resten av bestanden.

Hogstmaskinene våre for tynning er utformet for å gjøre nettopp dette. Den praktiske størrelsen gjør at de kan kjøres på trange steder, og både førerhuset og kranen er designet med myke overganger for å redusere risikoen for å skade trær som skal stå igjen.

En annen fordel er vår velprøvde parallellkran som forenkler kranarbeidet. Takket være kombinasjonen av styrke og fart bidrar den også til en effektiv måte å jobbe på.
Komatsu 931

Perfekt for kombinasjonsoppdrag

Allroundmaskinene våre er fleksible og allsidige, og de passer for deg som både jobber med sen tynning og lettere slutthogst.

Designen er praktisk, men kraftig, og 230H-kranen gjør hogstmaskinen veldig sterk på lengre rekkevidder. Denne kranen er også egnet for hogstaggregat med flertrehåndtering.

Hjulene på 26,5 tommer forserer hindringer i terrenget på en svært god måte, samtidig som de jobber bra i snø.

Noen av våre hogstmaskin-alternativer

931

Riktig hogstaggregat for hvert hogstoppdrag

Når du skal velge hogstaggregat, må du alltid ta utgangspunkt i forutsetningene for jobben i skogen. Det finnes mange forskjellige trær, og de medfører sine egne utfordringer som krever sin egen spesielle løsning.

I det store utvalget vårt finner du aggregat som er spesialutviklet for forskjellige typer skog, og som er egnet til alt fra første tynning til slutthogst av de største trærne.

Til Komatsu 931 kan du velge mellom aggregatene: S92, C93, C124, S132, C144, 370E

Komatsu 901

Gi førerhuset det lille ekstra

Hogstmaskinens førerhus er ergonomisk utformet med mange komfortable funksjoner, slik at du kan trives på jobb. I tillegg finnes det mye ekstrautstyr for deg som vil skreddersy arbeidsplassen enda mer. Du ser noen eksempler på dette nedenfor, og du finner flere i brosjyren.

– Sekvensstyring for både EME og minispaker
– Innvendig belysning i gulvet, samt leselampe på bøybar arm
– Radio med Bluetooth og støtte for handsfree
– Matboksvarmer
– Kjøleboks
– Solskjerming
– Uttakbar gulvmatte

Visste du forresten at oppbevaringsrommet i panelet bak førersetet kan brukes til å kjøle ned flasker med drikke? Perfekt når du vil avkjøle deg på varme dager.

Smart Crane Harvesters

Krankjøring på sitt enkleste

For å sikre en produktiv arbeidsdag er det viktig at kranen er enkel å kjøre for føreren. Med Komatsu Smart Crane, vil kranen – fra hovedbommen helt til enden av utskyten – være styrt med en enkel, jevn spakbevegelse.

Takket være kranens respons og presisjon, kan føreren enkelt styre aggregatet dit du vil, noe som bidrar til en mer avslappet måte å jobbe på. En avslappet fører kan opprettholde en høy og stødig produksjon gjennom arbeidsdagen og fortsatt føle seg uthvilt ved slutten av arbeidsdagen. Fordeler som vil sees i både lønnsomhet og førerens velvære.

MaxiFleet

Ikke overlat noe til tilfeldighetene

Vår digitale tjeneste MaxiFleet er et omfattende verktøy som forenkler arbeidsdagen uavhengig av om flåten består av én eller hundre skogsmaskiner. MaxiFleet gjør det enklere å holde oversikt over maskinene, samarbeide med kollegene og ta gode beslutninger basert på fakta.

MaxiFleet Precision mindre

Precision

Takket være den tekniske utviklingen i satellittposisjoneringen GNSS, kan MaxiFleet nå vise maskinens posisjon med bare noen få centimeter nøyaktighet, noe som danner grunnlaget for en ny og spennende funksjon, Precision.


Det finnes flere praktiske funksjoner innen Precision, som muligheten til å skape nøyaktige, digitale grenser i et arbeidsområde eller rundt beskyttede områder. Det er også enklere å klassifisere trær basert på biologisk mangfold med funksjonen stamkode-visualisering.


Les mer om Precision her, og mer om stamkode-visualisering her. Hør produktsjefen snakke mer om Precision i denne videoen.

Spesifikasjon

931

Overblikk

A Bredde

Med 600/55x26,5 hjul: 2 726 mm

B Totallengde

7 525 mm

C Lengde framaksel til midje

1 930 mm

D Lengde midje til bakaksel

1 800 mm

E Transporthøyde

3950 mm upp till tak, rak hytt. 3910 mm bakåtlutad hytt med tiltad ljusramp. Båda måtten med däckkompression.

F Markfrigang, vid styrled

685 mm

Note

Angitte mål er nominelle og kan variere avhengig av porduksjonstoleranser og utstyrsvalg.

Vekt

Fra 19 880 Kg

Generell informasjon

AGCO Power, 6-sylindret dieselmotor med turbo og intercooler. EU Steg V.

Volum

7.4 l

Kraft

190 kW DIN ved 1,850 rpm

Dreiemoment

1130 Nm ved 1,500 rpm

Dieseltank

405 l

Modell og rekkevidde

230H: 8.7 m, 10 m, 11 m

Netto løftemoment

230 kNm

Netto svingmoment

47.5 kNm

Tilgjengelige aggregat

S92, C93, C124, S132, C144

Mengde

528 l/min ved 1,600 rpm

Systemtrykk

280 bar

Volt

24 V

Batterikapasitet

2 x 180 Ah

Dynamo

2 x 100 A

Kjørehastighet

0-21 km/h

Trekkraft

189 kN

Generell informasjon

Spesifikasjonen beskriver mulig utstyr, ikke om utstyret er standard eller tillegg. Standard og tillegg varierer mellom landene. Din selger har en oppdatert liste over hva so mer inkludert. Vekt er basert på standardspesifikasjonene. Spesifikasjon og design kan forandres fortløpende.