Tømmerhogging og lasting i krevende terreng, vil trenge spesielt tilpasset teknologi, slik som en hjelpevinsj. Komatsu sin hjelpevinsj er en høykvalitets vinsj-løsning som gir ekstra trekkraft og gripeevne, slik at maskinen kan jobbe i terreng som ellers ville vært utilgjengelig. 

 

Enkel å bruke

 

Designet på vinsjen er med på å forenkle din arbeidsdag, og på grunn av størrelsen, er den ikke i veien for synsfeltet eller manøvreringen. 

 

På hoggeren kan vinsjen enkelt fjernes ved service, eller når man kjører i flatt terreng. Den har også en hydraulisk tilt, slik at det blir enklere å vinkle vinsjen nedover når du skal åpne panseret eller justere tau-vinkelen. 

 

På lastbæreren er vinsjen designet til å være godt integrert med bakrammen. Komatsu 875 har et integrert alternativ med krantilt, som bidrar til å kompensere for maskinen sin helling opp til 22 grader, og dermed opprettholdes kranens svingmoment bedre i bratt terreng. 

 

Vinsjen kontrolleres med en fjernkontroll, og for å optimalisere vinsjbruk, tilbys flere drift moduser.

 

Capstan-prinsippet

 

Systemet er basert på det velprøvde capstan-prinsippet, noe som betyr at vinsjen har en separat trommel for taulagring, mens trekkraften kommer fra capstan-enheten. Denne løsningen gir en jevn trekkraft, uansett hvor mye tau som er igjen på trommelen. Dette sliter mindre på tauet, noe som resulterer i lenger levetid på verktøyet. I tillegg har vinsjen en enhet som sørger for at tauet alltid ligger i spenn inne i vinsjen. 

 

Ankerpunkt overvåkning

 

En ny funksjon er at systemet har blitt komplimentert med ankerpunkt overvåkning, som møter de nyeste ISO-standardene for hjelpevinsjer*. Dette systemet gir føreren en advarsel dersom ankertreet beveger seg, slik at maskinen kan bli sikret. 

 

*EN ISO 19472-2:2022 (Machinery for forestry – Winches – Part 2: Traction aid winches) og EN 17067:2018 (Forestry machinery – Safety requirements on radio remote controls).