”Det har varit min drivkraft att få jobba med det jag tycker är roligt, att jobba med teknik, utan att fundera så mycket på omvärldens förväntningar. Att ledningen valde mig till det här uppdraget trots att jag precis skulle gå på föräldraledighet gjorde det ännu enklare att tacka ja”, sier Anna.

Anna har en maskiningeniørgrad og begynte hos Komatsu Forest i 2011, hun gjennomførte sin master mens hun jobbet i produksjonen. Hun fortsatte så til kvalitetsavdelingen, der hun i de seneste årene har jobbet med kvalitetskontroller og produktkvalitet, før hun ble leder i avdelingen i 2017. På samme tid var hun med i fabrikkens ledergruppe hvor hun fikk innsikt i flere avdelinger og funksjoner i bedriften og hvordan de samarbeider.

”Med Annas engagemang, kompetens i olika verksamhetsfrågor, samarbetsförmåga och hennes breda erfarenhet av att jobba med kvalitetsfrågor, som är vårt viktigaste fokusområde, var det ett naturligt steg till den nya rollen som fabrikschef”, sier Martin Ärlestig, som med dette blir Global Produksjonssjef.

Anna overtok denne rollen i en veldg spesiell tid. På tross av den nåværende situasjonen med Korona pandemien, har bedriften hatt full fart og har klart å holde en relativ normal arbeidskraft. Den største utfordringen nå er å ivareta og forbedre produksjonen mens man ser fremover, samtidig som det forberedes flytting til den nye fabrikken og de endringer som en ny og mer moderene produksjon vil skape.

”Tack vare bygget av den nya fabriken kommer vi ta ett jättestort steg som ger oss möjlighet att utveckla arbetsmiljön, kvaliteten och processerna vi arbetar i, vilket ger oss en unik möjlighet att höja hela verksamheten”, konstaterer Anna.

Fotnote: Komatsu Group har 85 fabrikker rundt om i verden.