Hvis kranen er en forlengelse av armen til føreren, er griperen hånden som griper tømmeret. Da er det viktig å ha en griper som er optimalisert for å raskt og effektivt samle, rulle inn og gripe virket. Komatsu sine nye gripere kan skryte av mange oppgraderinger som øker produktiviteten, noe som gjør dem til effektive og pålitelige følgesvenner i skogen.

Nytt design med større åpning

Den mest slående forskjellen med det nye griper-programmet er at bredden på åpningen er merkbart større, noe som gjør at den raskere og lettere trenger inn i tømmerhaugen. Tømmeret ruller også lettere inn i gripen, og sparer dyrebar tid. De har også blitt forbedret når det gjelder å samle og rette opp tømmeret.

Griperne har naturligvis beholdt de gamle fordelene, som den robuste konstruksjonen og slitesterkt design. De nye griperne kommer også med flere forbedringer for et lenger levetid, noe som sikrer holdbarheten i krevende skogsmiljøer. Alle disse forbedringene, sammen med de viktigste fordelene fra tidligere modeller, sikrer en mer produktiv griper, som igjen bidrar til å øke lønnsomheten for entreprenører.

Ti nye modeller

Den nye griper generasjonen omfatter hele ti modeller, som er igjen delt inn i seks klasser. Utvalget spenner fra G82n som rommer 0,26 m², til G87H som rommer hele 0,50 m². Utvalget deles inn i standard, bioenergi og Heavy Duty. Den nye generasjonen med gripere er kompatible med de vanligste lastbærerne, samt de fleste typer lastebilkraner og andre kjøretøy som håndterer tømmer.