Komatsu C164 er en helt ny modell blant C-aggregatene og er en perfekt match for Komatsu 951.  Det kraftige aggregatet er designet for å håndtere store trær, store rot-ben og grove greiner.  Samtidig gjør det smarte designet den jevn og enkel å håndtere på maskinen. Designet til C164 er inspirert av funksjonene til andre C-aggregatmodeller, men det er et helt nytt aggregat der mange deler er optimalisert for størrelsen.

Constant cut, vår sagmotorkontroll som sørger for at aggregatet har en konstant og effektiv sagmotorhastighet igjennom hele kappesyklusen, er videre utviklet for at C164 skal håndtere lange sverd og brede stammer. Sverdets posisjon er designet for optimal hogst, og plasseringen av sverdet er ny, sammenlignet med andre C-aggregat. Dette gir bedre fellingskapp I retning av aggregatet, noe som igjen gir sverdet lenger levetid, samtidig som det reduserer risikoen for kappsprekker. For økt holdbarhet og levetid er kjedestrammingen på sverdet forbedret, sverdfestet har et mer robust design, sterkere sverdklemme og økt boltdimensjon for å holde sverdet.

Rotatoren har et sterkere og mer robust design, en ny hydraulikmotor og større svingkrans for å takle krevende hogstoperasjoner.


For å gjøre aggregatet mer drivstoffvennlig, har C164 også en ny type hydraulisk reguleringsventil som kan håndtere høy flyt, noe som reduserer energitap.

C164 er et “bærende” aggregat, der stammen er holdt av materhjulene og kvisteknivene brukes i hovedsak til å kviste stammen. Aggregatets matesystem gir god kontakt mellom stammen og aggregatet, noe som reduserer klemtrykket og gjør matingen energibesparende. Komatsu C164 kommer med valget av to forskjellige matervalsmotorer. Den største motoren er standard og gir en høy trekkraft som forbedrer produktiviteten. Den mindre motoren er et alternativt valg og gir en mer aggressiv matningsstart, men med mindre kraft enn den større motoren.

På forespørsel fra kundene, har Komatsu C164 et helt nytt tiltlås-funksjon, det vil si evnen til å låse aggregatet I akkurat riktig vinkel, som letter tilgangen til vanskelige grener og trær. Fin End funksjonen gjør det mulig å nullstille lengdemålingen uten å matte kutte en del av stokken. Dette reduserer og minimerer verditap. Dette er spesielt nyttig når man arbeider med ferdighoggede trær.

Aggregatet har flere funksjoner designet for å minimere nedetid som ikke er planlagt, og øker derfor produktiviteten. Rammen er designet og verifisert til å tale kraften fra tunge operasjoner. Komponenter som styreenheten er godt beskyttet under panseret, og støpestål er brukt i strategiske komponenter og ORFS koplinger på slanger. Samlet sett er aggregatet med alle funksjonene, i kombinasjon med Komatsu 951, et nyttig verktøy for krevende operasjoner.