Grunnlaget for oppgraderingen er forespørsler fra brukere av aggregatet og responsen på forbedringene har vært positiv fra kunder som har testet det ut.

"Kontinuerlig forbedring er en del av vårt DNA. Et av våre mest populære aggregat, Komatsu S92 vil bli enda mer pålitelig og produktiv i skogen", sier Mikael Forsberg, produktsjef for hogstmaskiner hos Komatsu Forest.

Blant de nye fordelene skiller de måleegenskapene som er forbedret seg ut. Det nye designet gjør at målehjulet kan følge konturene til stammen nærmere, noe som gir utmerkede måleegenskaper.

En viktig nyhet er også den nye intelligente sagmotorstyringen Constant Cut, som nå blir standard på S92, og sørger for at hodet opprettholder en konstant og høy kjedehastighet uten risiko for for høy hastighet.

Find End-funksjonen har nå fått nytt design og sammen med nye mekaniske stopp ved bakkniven forlenger dette aggregatets levetid. Det nye matingssystemet reduserer energitap og forbedrer ytelsen til aggregatet. For enda bedre servicevennlighet er alle smørepunkter nå lett tilgjengelige med aggregatet i oppreist stilling.
En annen forbedring er at fargemerke tankene er redesignet for å gi enklere tilgang for fylling.

"Responsen fra kunder som har testet ut det oppgraderte aggregatet har bare vært positivt med kommentarer som at matehastigheten er veldig bra, geometrien til sagkassen og plasseringen av sagstangen gjør skjæringen mye raskere og øker produksjonen betydelig, den nye knivkontrollen på den nedre kniven er veldig god og klemmingen av stammen er perfekt,  og at hele aggregatet er mye bedre sammenlignet med tidligere versjoner, sier Mikael.
 
I tillegg til ovennevnte og andre forbedringer, har aggregatet også blitt utstyrt med en ny hjerne som muliggjør fremtidige utviklingsmuligheter.