Tilvalg lastbærer

Økt produktivitet

En standard utstyrt Komatsu lastbærer gir høy produktivitet. For å øke produktiviteten enda mer finnes det flere opsjoner som kan legges til maskinen.
Her ser du et utvalg av våre mest populære produktøkende opsjonene.

Comfort Ride 2021

Komatsu Comfort Ride

En sjåfør tilbringer mange timer i hytta, og da er det ekstremt viktig at arbeidsmiljøet er behagelig og komfortabelt. Komatsu Comfort Ride demper effektivt gynging og vibrasjoner, og sørger for et ergonomisk arbeidsmiljø. Dette bidrar til å øke produktiviteten og derfor profitten.

Den nye generasjonen kommer med komfort-forbedrende funksjoner som justerbar fasthet sidelengs og automatisk nivellering ved stopp og lav hastighet. Topposisjonen på hytta fungerer nå også ved lav hastighet, for å gjøre det jevnere å flytte maskinen på velta. Gode nyheter for alle sjåfører!

Komatsu Smart Crane

Smart Crane

La kranen bli en forlengelse av din egen arm

Siden en stor del av arbeidsdagen med lastbærer involverer bruk av kran, vil økt effektivitet gi et godt potensial. Smart Crane gir føreren fordeler som enklere krankjøring, mindre belastende hverdag og høyere produktivitet. Fordeler som ganger både lønnsomhet og førerens velvære. Alt for å gjøre det lettest mulig for føreren og holde fokus på hva som virkelig er viktig – flytting av virke til velta.

SpeedShift

Øk lønnsomheten din

SpeedShift er en smart girkasseløsning med doble hydrostatmotorer, som gjør at lastbæreren automatisk girer opp når sjåføren øker hastigheten. Dette gjør at maskinen kan akselerere kontinuerlig gjennom hele hastighetsregisteret uten påvirkning fra sjåføren. På denne måten, kan motoren jobbe på optimal motorhastighet det meste av tiden, noe som sparer drivstoff og gir et stillere og mer komfortabelt arbeidsmiljø. Den automatisk girskiftet gir økt hastighet der grunnforholdene tillater det. Dette kan være, for eksempel, relativt flate tilgangsveier i ellers bratt terreng som kan kjøres fortere. Desto lenger kjørevei, desto større fordelere med SpeedShift.

SmartFlow

Krankontroll med klare fordeler

En lastbærersjåfør ønsker at kranen skal føles som en forlenging av armen, med flytende, myke bevegelser og god kranhastighet. Med SmartFlow kan du få denn følelsen.

Kranventilen kontrollerer konstant trykket og mengden som blir levert til kranen, og sikrer at riktig nivå blir levert hele tiden for å gi imponerende krankontroll. Slik kontroll gir bedre produktivitet, mine slitasje på kroppen og, som et resultat av dette, bedre økonomi.

En av funksjonene som SmartFlow tilbyr er Aktiv Krandemping. Denne funksjonen reduserer trykktopper og fall som kan skje i hydraulikken når sjåfører starer eller bremser kranen. Noe som gir et bedre arbeidsmiljø i hytta. Presisjonen på lang rekkevidde er også forbedret, noe som gir fordeler, for eksempel når sjåføren samler tømmer. Krandempingsfunksjonen gir ganske enkelt mulighet til å øke jobb-prosessene med samme kontroll, derfor gir det økt produktivitet.

SmartFlow reduserer også trykkfall i ventilen, med en direkte og positiv innvirkning på drivstoffseffektiviteten. Vi har sett drivstoffbesparelser på opp til fire prosent gjennom en normal kjøre-syklus med både lasting/lossing og off-road kjøring.

Du har valgt å deaktivere innebygde informasjonskapsler. Aktiver dem for å bruke denne funksjonen som beregnet.

Bogieløft

Smidighet i bakker

Boogieløft er en opsjon på 835,845 og 855. Denne funksjonen på framhjulene blir brukt til veitransport for å slippe å at av kjettingene, eller for å komme ned på veier fra bakke. Det gjør det også enklere å ta skarpe svinger på trange plasser. Boogieløft kommer i to versjoner, standardversjonen der begge sider flytter seg likt eller den avanserte versjonen der funksjonene kan kjøres uavhengig av hverandre.

Lasterom

Maksimert fleksibilitet og produktivitet.

Våre lastbærere sitt lasterom har stor fleksibilitet og mange opsjoner. En er FlexGate, grinden som gir bedre sikt og flytter seg når den treffes av kranen. Dette gjør det lettere å laste  og minimerer risikoen for maskinskade. En annen er FlexBunk, med hydrauliske staker og kranstyrte bredere som gir høyere lastekapasitet. LoadFlex optimaliserer lastbærerens lastekapasitet og øker fleksibiliteten ved sortering. Den lave og brede profilen på LoadFlex bankene øker også hastigheten ved lasting og losing.

Krantilt

I bratt terreng

Enkelt sagt, kan vi si at krantilt-funksjonen hjelper svingmotoren å rotere kranen, noen den er designet for, heller enn å løfte den. Dette gjør det mulig for gripen å ta mer og gjør det enklere å komme til tømmeret. Krantilt-funksjonen tilter kranstammen bakover med 5° til 15° vinkel (parkeringsposisjonen er 22°). Dette gir spesielt store fordeler, spesielt i bratt terreng siden svingmotoren i kranen får betraktelig mer kraft. Dette har flere fordeler. Krantilten er integrert i sving-huset noe som gir lavere totalhøyde. Da det tynnes er det enklere å nå tømmeret som ligger bak et tre. Siden du ikke trenger å flytte maskinen for å nå tømmeret, kan du spare mye tid som du eller måtte brukt på å flytte deg.

Arbeidslys

Bedre en dagslys

Å ha god sikt når du jobber er selvfølgelig veldig viktig. Ikke bare for å gjøre de krevende oppgavene på best mulig måte, men også for kunne jobbe lengre skift uten å bli sliten. For å forbedre lysene på maskinen enda mer har vi utstyrt dem med LED-lys. Med LED får du sterkt lys med lite bruk av strøm og de er også pålitelige, noe som gjør at LED-lys har langt serviceintervall. Du kan selvfølgelig sette på ekstra LED-lys på hytta, kranen og bakrammen.

Hytteopsjoner

Optimaliser arbeidsplassen

Føreren bruker mange timer i hytten og varig godt arbeidsmiljø er viktig for å gjøre hver dag produktiv. Vi kan tilby en mengde ekstra utstyr for å gjøre arbeidsplassen - hytten - enda mer komfortabel og velfungerende. Noen eksempler er: KCC avansert håndkontroll med fem ekstra programmerbare knapper.  Solfilm på alle ruter, også fremover. Radio med Blåtann og hands-free funksjon - og selvfølgelig DAB+. Luftventilert stol. Matboks-varmer. Kjøleboks. Sidepussere. Allergifilter 3μ (mu). Ekstra gulvmatte for å gjøre det enklere å rengjøre. Stol som gjør det mulig med 220° arbeidsområde og valgfri låsing. Lys i gulv og tak, leselampe på arm. Fjernstyrt nøkkel. MediaZone. Internettmodem. Ekstra skjerm fremover. Touchskjerm. GPS.

 

MaxiFleet

Ikke overlat noe til tilfeldighetene

Vår digitale tjeneste MaxiFleet er et omfattende verktøy som forenkler arbeidsdagen uavhengig av om flåten består av én eller hundre skogsmaskiner. MaxiFleet gjør det enklere å holde oversikt over maskinene, samarbeide med kollegene og ta gode beslutninger basert på fakta.