ProSelect

Din lønnsomhet i fokus

ProSelect samler spesielt utvalgte produkter som imøtekommer alle Komatsu Forests kvalitetskrav. Originale reservedeler, tilbehør og utstyr laget for din Komatsu-maskin, i tillegg til arbeidstøy, fritidstøy og pent tilbehør.

Alle delene i maskinene våre er utformet og dimensjonert for optimal, gjensidig ytelse. Dette gir deg maksimal produktivitet og pålitelighet i tillegg til lengre og mer lønnsom levetid for maskinen din. Dette er også grunnen til at vi er stolte av utviklingen og utvelgelsen av reservedelene våre. Ved å sikre at alle deler er utformet og testet for maskinen din kan vi garantere at din Komatsu forblir en ekte Komatsu, år etter år.

Tilgang til riktige reservedeler til riktig tid er avgjørende for å opprettholde maskinens produksjonskapasitet. For å sikre rask levering av riktige reservedeler har vi en optimalisert lagerbeholdning og logistikkjede. Sentrallageret vårt ligger ved siden av Stockholm lufthavn, noe som muliggjør raske transportløsninger. I tillegg har vi strategisk plasserte reservedelsdepoter.

Originale reservedeler - Hold din Komatsu 100% Komatsu

Komatsu 901 with a great reach

KRANER

Kapasitet og krefter

Alle hogstmaskiner har parallellkraner som er raske og enkle å håndtere. De har også svingoverføring som gir kranene høy oppstartskapasitet. Sammen med hydraulikksystemets trippelpumpe er det krefter nok til å utføre flere operasjoner samtidig. Kranjibben er utstyrt med Komatsu MDB, Multi Disc Brake, og antall bremseskiver kan varieres i samsvar med størrelsen på aggregatet. Alle maskiner har minst to alternativer for kranrekkevidde. 

Våre lastbærekraner har høyt løfte- og svingmoment som sørger for maksimal kraftproduksjon og hastighet. Effektivt fungerende hydraulikk med en godt dimensjonert kranventil gir en unik opplevelse når det kommer til krandrift. Kranen er utstyrt med beskyttet slangeføring gjennom Komatsus Combi-ytterbom og unike ProTec-koplinger. Med ProTec-vekten som er montert i kranspissen og helintegrert med MaxiXplorer, registreres vekter automatisk. 
Hydraulic hoses service

HYDRAULIKKSLANGER

For en problemfri arbeidsdag

Vårt serie med hydraulikkslanger er nøye utvalgt og testet for å imøtekomme Komatsu Forests strenge kvalitetsstandard – ikke bare i teorien, men også i virkeligheten. Våre ProSelect-slanger har høy slitasjemotstand og tåler tøff behandling, gjentatte trykktopper og bøying som forekommer når de brukes på en skogsmaskin. Ved å bruke hydraulikkslanger fra ProSelect-serien er du alltid sikker på at de er av riktig lengde og har de korrekte spesifikasjonene til maskinen din. Alt for å gjøre arbeidsdagen din så behagelig, problemfri og lønnsom som mulig.

Nøye utvalgt tilbehør

Fuel tank

Drivstofftank

Den robuste drivstofftanken som effektiviserer arbeidet i skogen

Som alle produkter fra Komatsu er mobil drivstofftank utviklet for å effektivisere arbeidet i skogen. Tankens store volum på 872 liter gjør at du kan fylle skogsmaskinen flere ganger ute i skogen. Tanken kan transporteres på vei for å komme så nær arbeidsplassen i skogen som mulig, og den siste strekningen kan den transporteres med lastbæreren.
Hands cleaning machine window

VÆSKER

Maksimer levetiden til maskinen din

Vår serie med høykvalitets Komatsu Forest originalvæsker er nøye utvalgt, testet og godkjent av vår egen tekniske ekspertise. De sikrer pålitelighet, ytelse og maksimerer levetiden til maskinen din. De sikrer også at maskinen din forblir en Komatsu.
Hands putting filter on place

FILTERSETT

For langsiktig lønnsomhet

Riktige filtre er nøkkelkomponenter når det kommer til lave vedlikeholdskostnader. Som følge av dette har Komatsu Forest utviklet en spesialserie med filtre som er testet for å oppfylle vår strenge kvalitetsstandard og for å maksimere levetiden til maskinen din.

Vi har også utviklet spesifikke filtersett til alle våre maskiner, der hvert sett inneholder alle filtre du trenger for å bruke maskinen din i 1000 driftstimer. Dette gjør det enkelt for deg å følge retningslinjene i eierhåndboken til punkt og prikke. 

Når du velger originalfiltre fra vår ProSelect-serie, sikrer du mange år med pålitelig lønnsomhet. Hvis du tar vare på maskinen din, tar maskinen din vare på deg – vi vet dette av erfaring.
Multibox

Multibox

Hvert sekund teller

I varme og tørre perioder, er det stor fare for skogbrann. Hvert sekund teller, for i de fleste tilfeller er det nok med en glo til å starte en brann. Det å ha brannslukkere i nærheten kan utgjøre stor forskjell på noen svidde trær, og en full skogbrann.

Den fleksible Multibox'en kan enkelt fraktes av en lastbærer, og inneholder ti brannslukningsapparater med skum på ni liter. Når skogbrann-sesongen er over kan boksen brukes som oppbevaring av forkjellige verktøy eller annet tilbehør man trenger til en arbeidsdag i skogen. 
Swords and chains service in forest

SAGBLADER OG KJEDER

Rask og sikker skjæring

Rask og sikker skjæring er viktig for å oppnå høy produktivitet og et resultat av høy kvalitet. Og det er det du får når du velger sagblad og kjeder fra ProSelect. 

For at et kutt skal være effektivt og trygt, må sagblad og kjede fungere godt sammen. Dette er grunnen til at vi har utviklet og testet disse produktene nøye, slik at de skal arbeide sammen i perfekt harmoni. Dette er også grunnen til at bare disse utvalgte sagbladene og kjedene kan bruke kvalitetsmerket ProSelect.

Når du velger disse sagbladene og kjedene fra Komatsu, kan du være trygg på at både funksjonalitet og holdbarhet er best mulig. I tillegg for du færre kuttsprekker og minimert risiko for kjeder som ryker. Et enkelt valg.
Hands mounting LED lights

LED-BELYSNING

Et sterkt og naturlig lys

Med LED-belysning får du et sterkt og naturlig lys med lavt energiforbruk. Åtte høyeffektsdioder gir 4000 lumen og sørger således for et bedre og sikrere arbeidsmiljø. De anses også som svært pålitelige, noe som betyr at LED-frontlykter har svært lang levetid.

ProSelect LED er lette og har en slank utforming, men er allikevel svært motstandsdyktige mot slag og vibrasjoner. De er også beskyttet mot overoppheting og polvending. Produsert av holdbart plastglass med matt svart kapsling og kjøleribber i aluminium.
Lubricant grease chassi

SMØREMIDLER

Forleng levetiden til maskinen din

Smøremidlene fra Komatsu er det perfekte valget når du er på jakt etter produkter som fungerer under alle slags forhold. Nøye utvalgt for å optimalisere ytelsen til Komatsus skogsmaskiner. Fra støtelastisk fett egnet for sentralsmøringssystemet til vår biologisk nedbrytbare olje med en rekke gode viskoseegenskaper for hydraulikksystemer med høy ytelse. Dette betyr økt ytelse, produktivitet og levetid. 
Komatsu swivel

Svivler

Drei mot lengre levetid

Vår serie med ProSelect svivler med lang levetid er spesielt utformet, testet og utvalgt for å imøtekomme Komatsu Forests strenge kvalitetsstandard. Svivlene beskytter slangeinnfestningene kontinuerlig og roterer ved behov slik at slangen ikke utsettes for skadelige vridninger ved trykktopper. Eliminering av vridning øker levetiden til hydraulikkslangene betydelig, ettersom bare noen få graders vridning kan redusere levetiden med så mye som 90 prosent!
 
ProSelect Long Life-serien er også utstyrt med lavfriksjonsoverflater for optimal tetting og holdbarhet. De er selvsmørende, noe som reduserer risikoen for oljesøl i naturen, og er konstruert for raskt og enkelt vedlikehold – alt for å gjøre arbeidsdagen din så trygg, behagelig og lønnsom som mulig.

Utstyr - Styrker maskinen din enda mer

Hands performing feed roller service

MATERULLERE

Få riktig grep

Når det kommer til innmating, er et stødig grep med god stammeposisjonering og godt bakkegrep de viktigste faktorene for optimal hogst. Matehjulene utgjør den delen som er i direkte kontakt med stammen: Derfor er valg av matehjul svært viktig for produktiviteten. Matehjulene i vår ProSelect-serie er unikt tilpasset de ulike geometriene til de forskjellige aggregatene, noe som sørger for betydelige fordeler når det kommer til stammeposisjonering, grep og sentrering av stammen i aggregatet. 

Et matehjul som ikke er tilpasset aggregatet eller skogstypen, eller som er veldig slitt, reduserer produktiviteten betydelig og reduserer nytteverdien av teknologien. Det er stor forskjell på gripeevnen til forskjellige matehjul. Med det best egnede matehjulet økes egenskapene til aggregatet med 10-15 %.
Komatsu Grapples

Gripere

Griper virket som en proff

For en lastbærerfører, er et godt griper-design nøkkelen til høy produktivitet i et krevende miljø. Komatsu sitt nye griper-program er optimalisert for å raskt og effektivt samle, rulle inn og gripe stokkene. Med totalt ti modeller å velge mellom, fins det en griper for ethvert lastbæreroppdrag

Den mest slående forskjellen med det nye griper-programmet er at bredden på åpningen er merkbart større, noe som gjør at den raskere og lettere trenger inn i tømmerhaugen. Tømmeret ruller også lettere inn i gripen, og sparer dyrebar tid. De har også blitt forbedret når det gjelder å samle og rette opp tømmeret.

Griperne varierer i størrelse fra 0,26 m² til hele 0,50m² og inkluderer i tillegg til standard griper, spesialdesignede bioenergi- og kraftige modeller.
Griperne er kompatible med de vanligste lastbærerne, samt de fleste typer lastebilkraner og andre kjøretøy som håndterer tømmer.