Våre kunder

Se hva våre kunder sier om oss

Vi er stolte over at fler og fler mennesker velger Komatsu. Så stolte at vi liker å referere til kundene våre som familie. All utvikling, alle forbedringer og alle nye metoder for økt lønnsomhet og sikkerhet er alle ting vi vil dele med våre kunder – de er jo uansett en del av familien.

Du er i gode hender når du velger Komatsu Forest. Ingen annen skogsmaskinleverandør har et slikt imponerende utvalg av skogsmaskiner og tilbehør. Ingen annen kan tilby deg den samme nærhet, tilgjengelighet og ressurs-styrken.
Denne kapasiteten er i sin del igjen en finstemt, lidenskapelig del av den globale Komatsu Forest familien.  Vårt mål er å gjøre arbeidsdagen din så trygg, problemfri og lønnsom som mulig, uansett hvor i verden du er.

 

Du har valgt å deaktivere innebygde informasjonskapsler. Aktiver dem for å bruke denne funksjonen som beregnet.

Se videoen med Dieter Wiese, fra Forstbetrieb Wiese i Tyskland

Dieter Wiese snakker om MaxiFleet

Sarl AUBERTIN Frères, Frankrike

“Vi så en klar økning i produktiviten”

Aubertin familien har lang tradisjon med skogsarbeid. Alt begynte da Nicolas og Mickaels oldefar jobbet med okser i skogen. Nicolas og Mickael jobbet de første årene sammen med deres far, de etablerte selskapet Sarl AUBERTIN Frères i 2004. I 2014 kjøpte de en Komatsu 931.1 med C144 aggregat - " Vi så en klar økning i produktiviteten med C144-aggregatet. Jeg liker også målenøyaktigheten og det enkle designet. Når det gjelder 931.1'en, er det stabiliteten, 360-svingen og hytteniveleringen som gir god arbeidskomfort og gjør at føreren klarer vanskelige situasjoner, spesielt i bratt terreng" sier Mickael Aubertin. I 2015 kjøpte de en ny Komatsu 855.1 med Comfort Ride hyttedemping. "Jeg sitter virkelig pris på trekkraften til Komatsu 855.1, det gode utsynet, det lave støynivået og komforten i hytten, såvel som det lettmanøvrerte kranen." sier Mickael

Ståle Reistad, Norway

"Alt går mye kjappere nå"

Når Ståle Reistad bestemte seg for å bytte ut sin fem år gamle Komatsu 911.4, ville han rett og slett ha en nyere modell. Men han trengte likevel litt tid bak spakene for å bli vant til alle forbedringene på den nye 911'en. Helt siden 2010, Ståle Reistad har hogget mellom 20-24 tusen m3 hver år med sin 911.4 med 350-aggregat. Delt omtrent 50-50 mellom tynning og sluttavirkning. Med den nye 911'en med C93 aggregat, trengte han ettpar uker for å komme ut av gamle vaner og at de nye funksjonene skulle falle på plass. "Alt går mye fortere nå. Farten på maskinen er mye bedre, og motoren jobber ikke når det går tungt, selvfølgelig, det nye hydraulikksystemet gagner alle funksjonene" sier han.

Tabeel Trading, Australia

"Teknikerne er de ukjente heltene"

Ifølge Tabeel Trading’s Managing Director Steve Witherow, deres kjøp av elleve Komatsu Forest maskiner kommer av de to nøkkelpunktene trygghet og tillit. Steve og hans nylig avdøde far John opprettet det bærekraftige og vellykkede hogstselskapet i 1983. Steve sier at Komatsu Forest sin backup og support er fremdragende egenskaper. "Hvis du har et problem med en spesiell del av utstyret, jobber de med problemet og kommer opp med en løsning. De selger ikke bare maskiner og lar det står med en masse problemer. De følger opp produktet. De er en sammensveiset gjeng fra topp til bunn, så hvis du har et problem får de beskjeden ganske raskt. Ja, Komatsu Forest Australia har vært bra å samarbeide med" Steve vil også nevne Komatsu Forest sine teknikere. "De er de ukjente heltene og de blir ikke nevnt så ofte. Disse maskinene er i dag så teknisk avanserte at du trenger teknikerne for å få dem i gang igjen".

Elliot Henderson, UK

"Your Komatsu will work the hours"

Elliot Henderson fra Selkirk i ved den Skotske grensen, kjøpte den første Komatsu 951'en i UK. Den nye maskinen hadde belter på boogien og også belter på singelhjulene, den hadde også de bredeste hjulene og dekkene, de nye 750-dekkene, de første på 951, dette gjøre at det "flyter" bedre på dårlig grunn. Denne 951 er siste tilskuddet på en flåte av nesten 40 maskiner, der flesteparten er røde. Denne maskinen erstatter en 2009 941.1 med 370.2 aggregat, som var en av flere 941 i flåten. Fakta er at Eliot kan regnes som en ekspert på dem, han har eid 10 941'er siden han fikk den første i 2003. Opplevelsen han har hatt av hvordan 941 går har gitt han tiltro til at det er en god investering. "Omsorg for svingmekanismen og smør den regelmessig og din Komatsu hogger vil gå timene" kommenterer Eliot.

Mika Vekkeli, Finland

"Jeg har bare ros til dette aggregatet"

Mika Vekkeli kjører skogsmaskin for selskapet Metsä-Veke Oy i Kuortti, lokalisert omtrent 100 km nordøst for Helsinki i sør-Finland. Mika's hovedkunde er selskap som har kunder spredd rundt i sør av Finland. Dette betyr at hans hogger, en Komatsu 911.5 og C93 aggregatet må klare alt fra førstegangstynning til sluttavvirkning. Størrelsen på trærne varierer stor, alt fra veldig små opp til 0,7m3. "Jeg har bare ros til dette aggregatet. Sagmotoren er hurtig, den store tiltvinkelen gjør jobben enklere og de bukvals-plassering gjør det lettere å mate krokete trær. Noen av produksjonstallene har vært overaskende høye" Sier Mika

Ingvild Skeie, Norge

"Min arbeidsdag er førsteklasses"

Som lærling, var Ingvild Skeie veldig ivrig på en 840.3. Nå kjører hun hver dag i en helt ny Komatsu 855.1 for Holmgren AS i skogene i Romerike, Norge. "Jeg har nå en helt ny Komatsu 855.1 lastbærer, akkurat som jeg ville. Jeg har vært flink til å fortelle mine kollegaer hvor fantastisk min gamle maskin var" sier hun. Ingvild føler seg hjemme i en mannsdominert yrke og har ikke angret en dag på hennes valg om å gå inn i skogbransjen og hennes karriere som skogsmaskinsjåfør. "Tradisjonelt har min familie sterke bånd til skogbransjen, så for meg var valget enkelt. Jeg liker variasjonen når jeg kjører lastbæreren. 855.1 er en perfekt størrelse for forskjellige jobber, den er ekstremt stabil - navigerer og følger terrenget veldig godt. Min arbeidsdag var allerede komfortabel tidligere, men med den nye 855.1, er den nå første klasses." Sier Ingvild

Franck Tindiller , SAS Chaleix et fils, Frankrike

"Aldri en maskin uten Comfort Ride"

SAS Chaleix et fils er et Fransk familieselskap med base i Limousin-området i sentrale Frankrike. Hogsten skjer i et område som strekker seg fra Limousin til regionene Orléans og Bourges. Omtrent halvparten er Kastanjetrær. Franck Tindiller kjører en Komatsu 855.1 og har lang erfaring med flere merker lastbærere. Han var den første i Frankrike til å teste Komatsu Comfort Ride hyttedemping når han begynte å kjøre de nye lastbæreren i september 2014 og bare etter neon måneder hadde han konvertert. "Jeg vil aldri bruke en maskin uten Komatsu Comfort Ride" Sier han. Tidligere hadde han ryggproblemer, som gjorde at han var sykemeldt. "Siden jeg begynte å kjøre Komatsu 855.1 med Comfort Ride, har jeg ingen problemer med ryggen" sier han.

Ove Nygård, Norge

"Jeg er imponert"

Skogsmaskinentreprenør Ove Nygård byttet farge på maskinen sin og ble Norges første eier av den nye Komatsu 901. Hans valg av maskin viste kjapt fordeler på mer enn en måte. "Etter å ha testkjørt en Komatsu 931, som har samme tekniske løsninger og samme hytte som 901'en, bestemte jeg meg for å bytte merke. Jeg regnet med å se forbedringer, men ting gikk fortere enn forventet og jeg er imponert over hva min Komatsu 901 kan utrette i skogen" sier Ove. Selskapets tre hogstlag produserer omtrent 120.000 kubikkmeter hver år. Det meste er tynning, med Komatsu 901'en som det foretrukkede alternativet. Daniel Volden sitter bak spakene i den nye maskinen. Han er veldig fornøyd med at hans sjef har byttet til Komatsu og peker på den gode sikten alle veier, hyttemiljøet og kranens kjappe respons. "Det nye hydraulikksystemet med tre pumper og økt oljemengde viser hva det kan gjøre" sier han.

Risto Kangassalo, Finland

"C144 virker problemfritt"

"Hvis jeg skulle beskrive C144 med ett ord, ville det være problemfritt. C144'et virker problemfritt. Pålitelig uten problemer. Det kvister vanskelige trær lett, også bjørk. Det kapper kjapt og holder stammen godt og kapper det enkelt"

Håkon and Knut Slåtten, Norway

"15-prosent reduksjon i dieselforbruket"

Håkon Slåtten og hans sønn Knut Tore er begge uavhengige entreprenører som jobber med sluttavvirkning. Etter å ha besøkt Komatsu Forest AB fabrikken i Umeå, Sverige i 2014, bestemte begge seg kjapt for å kjøpe nye hoggere, en Komatsu 951 og en Komatsu 931. Etter bare to uker med deres nye hoggere var de klare til å konkludere med mer kraft, økt produktivitet, økt fremkommelighet og redusert dieselforbruk. Håkon Slåtten er importert over hvor smidig, rask og enkel den nye Komatsu 951'en er å jobbe med, selv ved lave turtall. "Jeg jobber ofte i bratt, vanskelig terreng med store steiner. Maskinen jobber smidig og enkelt i slikt terreng. Den balanserte boogien og store bakhjul tar utfordringen bedre enn noen gang. Jeg kan kjøre kranen og aggregatet samtidig uten kompromiss" forklarer han. Både Håkon og Knut Tore sier at de kjapt så 15% nedgang i dieselforbruket sammenlignet med 941 og 911.5 som de hadde tidligere.

Sylvasphere, Frankrike

"Effektivitet i overkant av 90 prosent"

Det Franske selskapet Sylvasphère ble etablert  i februar 2012 etter at Aurélie og Thibault Delesalle kjøpte selskapet James Desaivres, et velkjent selskap i Tarn. Da de kjøpte en Komatsu 931 med C144-aggregat, bestemte de seg umiddelbart med å supplere maskinen med MaxiFleet opsjonen. "Med MaxiFleet, kan vi umiddelbart løse de miste problemer, noe som betyr at etter litt over 3000 maskintimer har vi klart en effektivitet på over 90 prosent. Produksjonkostnadene blir analysert daglig og korrigerende tiltak kan gjøres i sanntid." sier Thibault. Fakturering er integrert direkte med maskinens produksjon som frigjør tid for andre oppgaver. Driftsplanlegging ved hjelp av håndholdt GPS koblet til maskinens MaxiN system gir føreren mulighet til å fokusere mer på produksjon enn hva som var mulig tidligere.