I rett spor med Komatsu Forest

Store fordeler i kompakt format

2021-serien har fokus på spor. Skape smalere spor. Følge i hoggeren sine spor. Være i rett spor. Det er derfor vi har gitt denne lanseringen navnet "I rett spor". Vi håper at du blir med oss når vi nå skal guide deg gjennom fordelene, gamle som nye.

Du har valgt å deaktivere innebygde informasjonskapsler. Aktiver dem for å bruke denne funksjonen som beregnet.

Komatsu 2021 er her

Nye tynningseksperter

Det er med stolthet vi presenterer vårt nye tynningskonsept: Thinning Experts (TX). Favoritten 835TX er blitt oppdatert, og vi lanserer også den helt nye kompakte 825TX! Våre tynningseksperter gir deg enda bedre forutsetninger til å jobbe effektivt og skånsomt.

En ny funksjon er den nye spesialdesignede sporingsrammen, som hjelper deg fremover i tett skog og skade gjenværende trær.

En annen funksjon er den nye utformingen av lasterommet. Lasterommet har blitt optimalisert for tynning med spesial grind og banker. Andre viktige fordeler er utmerket sikt og en godt designet kran.

Vår produktmanager for lastbærere, Daniel Grabbe, forteller oss mer om alle fordelene med TX-konseptet.

Hood

Med et nytt utseende

Komatsu 845

Komatsu 845, en allsidig 12-tonns skogsmaskin som yter bra i tynning, men også i lettere skogavvirkning. 2021 modellen er oppdatert med nye komponenter, inkludert et nytt chassis, ny motor og kontrollsystem, noe som bringer den på samme linje med større lastbærere, men i en litt mindre pakke.

Komatsu 845 i 2021-serien har en oppgradert design med samme populære førerhus som de større lastbærerne. Arbeidsplassen er romslig og komfortabelt med god sikt i alle retninger - over både panseret og lastområdet, noe som er spesielt viktig for tynning.

Nye Komatsu 845 tilvalg inkluderer en større kran og SpeedShift.

Du har valgt å deaktivere innebygde informasjonskapsler. Aktiver dem for å bruke denne funksjonen som beregnet.

Thinning Experts

Ny sporingsramme

Med Thinning Xperts introduserer vi en helt ny ramme som halverer sporingen – sporingsforskjellen mellom front- og bakhjul – til mindre enn 200 mm.En maskin med lite sporingsavvik er lettere på skogbunnen da den etterlater smalere spor med sin smale svingradius og smalere ruter mellom trærne.

En smideigere maskin reduserer også risikoen for å skade gjennværende trær når den manøvreres i tett skog. Lengden på lasterommet er den samme som før, slik at du kan opprettholde produktiviteten. 

I denne videoen forklarer vår produktmanager Daniel Grabbe hvordan det fungerer.

Du har valgt å deaktivere innebygde informasjonskapsler. Aktiver dem for å bruke denne funksjonen som beregnet.

thinning experts

Et lasterom for tynning

Lasterommet til maskinen har blitt optimalisert for tynning med en spesial grind (Thinning Gate) og spesial banker (Thinning Bunks). Både grinden og bankeren heller 5 grader innover på toppen for å gjøre maskinen mest mulig smidig. Dette reduserer risikoen for å treffe trærne når maskinen gynger fra side til side i ujevnt terreng.

Det er viktig å merke seg at grinden og første banke er sammenkoblet. En hydraulistisk versjon av grinden er også tilgjengelig. 

I denne videoen forklarer vi hvordan.

Min posisjon

Ved å bruke lokasjonsdata i MaxiFleet, kan du nå se din posisjon på kartet. Dette gir det to store fordeler:

  • Du kan markere steder som trenger det med viktig informasjon, direkte i kartet. Det kan være trær som er skadet og angrepet av barkebiller, trær som er veltet av vinden eller området som er spesielt følsomt. Dette gjør det lettere å forberede et området og dele informasjonen med kollegaer.
  • Maskiner fra andre produsenter har tilgang til informasjonen i MaxiFleet og MaxiVision, noe som letter samarbeidet.

Mer om MaxiFleet

Lastbærer instruksjoner

MaxiFleet har en ny funksjon for deg som fører av lastbæreren. Funksjonen tillater deg å legge inn last og tømmervelter på forhånd.

Alle forberedelser kan gjøres på kontoret, og instruksjonene sendes til maskinen. Du som fører kan sette deg i maskinen og begynne å jobbe med en gang.

Mer om MaxiFleet