Komatsu Comfort Ride

Gode nyheter for alle lastbærersjåfører

Komatsu Forest lanserte Komatsu Comfort Ride først i 2013, et hydraulisk hytteopphenget, med et 4-punkts design som effektivt demper slag og vibrasjoner. Comfort Ride ble raskt en av de mest populære tilvalgene for lastbærerne, så nå introduserer vi neste generasjon Comfort Ride, med flere etterlengtede funksjoner.

Presentasjon av Comfort Ride

Utvalgte fordeler med Komatsu Comfort Ride

Justerbar sidefjæring i hytta

En ny funksjon, med mulighet til å justere hyttefjæringens sidefasthet, som forbedrer kjørekomforten. Denne funksjonen samhandler med maskinens hastighet for å gjøre kjøringen mest mulig komfortabel selv om sjåføren kjører over ulendt terreng eller ulastet fra velta til neste tømmerhaug. Rent praktisk er fjæringens fasthet progressiv og øker med hastigheten til maskinen for å sikre maksimal komfort. Men, siden sjåførenes preferanser når det kommer til hytta sin optimale fjæring endrer seg etter arbeidsmiljøet, kan man lage individuelle justeringer for hver sjåfør og innstillingene lagres automatisk i MaxiXT. Sjåføren kan også justere fastheten mens hen kjører, for å tilpasse maskinen til de variable underlagene.

Automatisk nivellering

En annen ny funksjon er at den nye Comfort Ride kan justere hyttas posisjon med opp til 6 grader, så lenge maskina står stille eller kjører i lav hastighet. Dette tilbyr sjåfører en mer komfortabel arbeidsstilling ved krankjøring. Når maskinen kjører ved høyere hastigheter, prioriteres den langsgående fjæringen for å avlaste sjåføren i ulendt terreng bedre. 

Klar sikt over lasterommet

Ved lossing, er det en fordel med klar og god oversikt over lasterommet. Comfort Ride har lenge hatt en funksjon ved lossing, der hytta heves til topposisjon. Dette gir sjåføren en god oversikt over lasterommet og velta. En av de nye oppgraderingene i nye Comfort Ride er at denne funksjonen fungerer ved lav hastighet. Dette gjør det mulig for sjåføren å flytte maskinen på velta, selv med hytta i topposisjon. Men hvis hastigheten øker, vil hytta automatisk senkes tilbake til standard posisjon.

Samme velprøvde konsept, men bedre

I tillegg til disse nye funksjonene, fortsetter Komatsu Comfort Ride å ha de samme populære egenskapene som før. Den hydrauliske hyttefjæringen demper vibrasjonene fra underlaget for å sikre en smidig og komfortabel kjøring for sjåføren, akkurat slik den demper slag fra krankjøringen. Komatsu Comfort Ride tilbyr enkelt sjåfører et godt arbeidsmiljø som er mer fysisk tilgivende, mens reduksjonen av slag og vibrasjoner gjør det mulig for sjåføren å beholde fokus og energinivået lenger. De nye funksjonene, i tillegg til oppgraderingene av Komatsu Comfort Ride, gir deg mulighet for flere timer med ergonomisk, komfortabel kjøring.